September 2014 | 08.09.2014

De vakantieperiode van 2014 zit er nu echt op... bij mij wel tenminste. We kunnen er weer tegenaan dus. Vorige maand ben ik begonnen met het versturen van een nieuwsbrief in een nieuwe stijl. Ik heb hierop goede reacties gehad en ben er al een aantal keer met bosschebollen op uit geweest. Heeft u ook zin om eens onder het genot van een kop koffie en een bol bij te praten, laat het mij dan weten (een reactie op deze nieuwsbrief is voldoende!). 

SPOOKFACTUREN
Regelmatig krijg ik vragen van klanten die een factuur hebben ontvangen voor domeinnaamregistraties of opnamen in (online) bedrijvengidsen. Trap er niet in! Wanneer u via mij (of Meneer John) domeinnamen heeft geregistreerd of gebruik maakt van onze webhosting, dan wordt er NOOIT door derden aan u gefactureerd. 

Ontvangt u een factuur (die achteraf een aanbieding blijkt te zijn) voor een dienst die u niet thuis kunt brengen, gooi deze factuur dan weg of zoek het bedrijf dan even op met Google of kijk in deze lijst van het Steunpunt Acquisitiefraude.

MENEER JOHN'S WAANZINNIGE SEPTEMBER SALE
Niet tegen iedereen doorvertellen hoor maarre... Meneer John maakt het nu wel erg bont... Meer weten? Klik hier >

MIJN KLANT AAN HET WOORD
In mijn vorige nieuwsbrief heb ik een nieuwe rubriek geintroduceerd waarin ik een klant uit ons netwerk introduceer aan de hand van 4 korte vragen. Deze maand is het de beurt aan Marcel Schumacher. Na (in een ver verleden) bij Marcel in dienst te zijn geweest als technisch tekenaar, heb ik daarna als zelfstandig ondernemer tal van projecten voor hem uitgevoerd. In eerste instantie voor hem als bedrijfsleider bij Ajilon Engineering en later voor zijn eigen bedrijf Advanced Mechanical Engineers BV.

Wie ben jij? Wat zijn je sporten, hobby's en passies? Wat is je gezinssamenstelling, hoe combineer je werk en privé?

Ik ben Marcel Schumacher, bijna 56 jaar jong,  zelfstandig ondernemer sinds 2008,  getrouwd,  twee  kinderen die al weer enige tijd op zich zelf wonen.

Ik ben niet zo'n sportief type, een lange tijd fitness gedaan maar dat nooit echt leuk gevonden. Nu sportief bezig middels regelmatig lange wandelingen met de hond. Mijn hobby is klussen in en rond huis, wat ook bij de kinderen erg in de smaak valt. Daarnaast ben ik een beetje "autogek" maar dan kan ook haast niet anders met zo'n achternaam.

Werk en privé loopt vaak door elkaar heen, maar de 8 kilometer tussen kantoor en huis is net genoeg om ook afstand te kunnen nemen. Zo lang de twee zaken elkaar niet in de weg staan vind ik het geen probleem, door de smartphone schuift de grens wel ongemerkt op en voor je het weet ben je 24 uur per dag aan het werk. Daarom zet ik bewust de telefoon soms uit.

Wat is je bedrijf? Welke diensten of producten lever je? Wat is je doelgroep? Hoe lang bestaat je bedrijf?

Na bijna 25 jaar in loondienst te zijn geweest bij een ingenieursbureau waarvan de laatste jaren als algemeen directeur heb ik in 2008 de grote stap gezet om zelfstandig verder te gaan.  Advanced Mechanical Engineers BV is een engineeringsbureau gespecialiseerd in engineering voor derden zowel op ons kantoor als ook op locatie van de klant. We werken met 15 engineers in vaste dienst en hebben een flexibele schil van nog eens 5 engineers. Zij maken gebruik van  geavanceerde 3D software. Kort gezegd staan wij vaak aan de basis van nieuwe machines of hebben onze engineers er voor gezorgd dat een machine gebouwd kan worden vanaf technische tekeningen.
Daarnaast is in 2013 Advanced Mechanical recruitment opgericht om te voldoen aan de vraag van onze opdrachtgevers voor het invullen van vaste vacatures op het gebied van engineering.
Onze doelgroep zijn bedrijven die zelf machines ontwikkelen en bouwen, bedrijven die een specifieke machine nodig hebben, en bedrijven die worstelen met technische vraagstukken. Hierbij vinden wij de omvang van het bedrijf niet zo belangrijk.

Welke samenwerking heb je met mij en mijn bedrijf? Welke diensten neem je af?

De samenwerking met Martijn gaat al terug tot in de vorige eeuw. Ooit heb ik Martijn aangenomen als CAD engineer. Vanuit de webdesign omgeving heb ik bij mijn vorige werkgever diverse websites via Martijn laten bouwen. Toen Advanced Mechanical engineers BV geboren was heb ik ook Martijn gevraagd ons te helpen met de website. Vanuit daar zijn er door Martijn diverse applicaties samen met ons ontwikkeld, waaronder een internet -based urenregistratieprogramma en een databasesysteem om CV’s van kandidaten te kunnen afhandelen. Bij vrijwel alles wat met internet te maken schakelen wij Martijn in. Hij snapt wat wij willen en de communicatie is helder.

Wat wil je de komende jaren zeker nog bereiken (zakelijk of privé)?

Op dit  moment zitten wij zakelijk gezien in een situatie waarbij groei niet meer de drijfveer is. We hebben een leuke club mensen en groot worden is geen doel.  Ik heb bij grote organisaties gezien dat door de groei vaak de persoonlijk band met klanten en medewerkers vervaagd. Dat is wat wij pertinent niet willen.  Als je vraagt wat wil je nog bereiken dan is het antwoord niet zo eenvoudig te geven. Ik wil voor onze medewerkers de juiste omstandigheden scheppen zodat zij optimaal kunnen werken en voor onze klanten een gewaardeerd partner zijn. Prive gezien is gezondheid het allerbelangrijkste, maar heb je niet in de hand.

Vindt u het leuk om ook eens te vertellen wat u zoal doet en wat u beweegt als ondernemer? Laat het mij dan weten.

Tot zover mijn nieuwsbrief van september 2014. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen of heeft u een goed idee voor de volgende nieuwsbrief, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Met vriendelijke groet,

Martijn Verhaeg

Wij houden u graag op de hoogte van wat wij doen. Nieuwe projecten, interessante klanten of handige tips. U vindt ze in onze (meestal) maandelijkse nieuwsbrief. Selecteer een nieuwsbrief hieronder om te zien wat u zoal gemist heeft. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook, dan mist u niks meer ;-)

 

Mis niks! Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam*
E-mail*
Hoeveel is twee keer 4?
* vereiste velden
Het bedrijf Contact