Let op! SIDN phishing mail in omloop! | 10.06.2015

Let op, de afgelopen week zijn er diverse meldingen geweest van klanten die een mail hebben ontvangen die afkomstig lijkt te zijn van SIDN. SIDN is de organisatie die in Nederland zorgt voor de uitgifte en registratie van .nl domeinnamen. SIDN werkt echter via registrars (zoals wij) en zal om die reden dan ook nooit direct contact opnemen met u als eindgebruiker.

Klanten van SIDN, zowel registrars als domeinnaamhouders, ontvangen momenteel e-mailberichten met als onderwerp ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’, om hun domeinnaam te kunnen behouden.

Deze mail is niet afkomstig van SIDN en we verzoeken u met klem niet in te gaan op het verzoek. Maakt u a.u.b. melding van deze phishingacties via Fraudehelpdesk.nl.

Een voorbeeld van deze e-mails vindt u hier >

 

Mobiel vriendelijk?
U heeft het vast wel gehoord in de media, Google heeft de manier waarop zij websites indexeert per 21 april aangepast. Websites die niet goed werken op mobiele apparaten, verschijnen als je zoekt met je mobiele telefoon voortaan minder prominent in de zoekresultaten.

Als een website bijvoorbeeld te kleine letters gebruikt of maar weinig ruimte laat tussen links, wat het lastig maakt om met je vinger op de juiste link te drukken, dan is de kans kleiner dat die site bij Google boven aan de zoekresultaten verschijnt.

Een ander criterium is de breedte van de site: als de site zó breed is dat de gebruiker horizontaal moet scrollen, levert ook dat een slechtere vindbaarheid in Google's zoekmachine op.

De verandering is volgens Google nodig, omdat mensen steeds vaker met mobiele apparaten op het web surfen. Voor hen is het vervelend als ze via Google's zoekmachine op een pagina terechtkomen die nauwelijks leesbaar of bruikbaar is op bijvoorbeeld hun smartphone.

En nu?
De kans is groot dat uw website volgens Google's maatstaven nog niet mobielvriendelijk is. Om wél mobielvriendelijk te worden, zou uw website responsive gemaakt moeten worden. Dit houdt in dat de website en haar inhoud "meebeweegt" met de grootte van het scherm van de bezoeker.

Het responsive maken van een website kan op een aantal manieren. Zo kan de huidige template aangepast worden zodat deze op grote schermen gelijk blijft maar op kleinere schermen mee schaalt. Een andere optie zou kunnen zijn om over te stappen naar OpenSource cms systemen als Wordpress of Joomla.

Bij de eerste optie kan de huidige navigatiestructuur en de bestaande content ongwijzigd blijven. Dit zal voor u waarschijnlijk de voordeligste oplossing zijn.

Wilt u meer weten over het responsive maken van uw website en de kosten die daarbij komen kijken, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Martijn Verhaeg


 

Wij houden u graag op de hoogte van wat wij doen. Nieuwe projecten, interessante klanten of handige tips. U vindt ze in onze (meestal) maandelijkse nieuwsbrief. Selecteer een nieuwsbrief hieronder om te zien wat u zoal gemist heeft. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook, dan mist u niks meer ;-)

 

Mis niks! Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam*
E-mail*
Hoeveel is twee keer 4?
* vereiste velden
Het bedrijf Contact