Wanneer u in het bezit bent van een online productcatalogus en webwinkel, kent u uiteraard de risico's van wanbetalers. Producten worden geleverd maar niet betaalt.

Wanneer u gebruik maakt van één van de online betaalmogelijkheden zoals iDeal of Paypal, dan beperkt u de risico's aangezien u direct kunt zien of een binnenkomende bestelling betaald is. IDeal wordt momenteel ondersteund door ABN AMRO, Postbank, Rabobank en SNS Bank en halverwege 2007 ook door Fortis.

Meer informatie over iDeal en PayPal ziet u in de twee kolommen hiernaast.

 

< Terug naar het diensten overzicht

Wat is iDeal?
Met iDEAL kunt kan uw klant vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. De klant rekent af in de vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van de eigen bank. Als internetbankierder kan de klant direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat deze zich daarvoor hoeft aan te melden.

Wat zijn de kosten van iDeal?
De kosten zijn afhankelijk van de bank waar u zaken mee doet. Er zijn constructies waarbij een vast bedrag per maand wordt betaald plus een bedrag per transactie maar er zijn ook constructies waarbij alleen een (hoger) bedrag per transactie wordt berekend. De bedragen per transactie liggen op dit moment rond de €0,65. Meer informatie over iDeal en de tarieven vindt u op de website van uw (aangesloten) bank of op www.ideal.nl.

Wat is PayPal?
PayPal is een veilige manier om online te betalen. Gerenommeerde tools voor fraudebescherming en de mogelijkheid te betalen zonder uw financiële informatie door te geven, verlagen de risico's. De veiligheid wordt verder beschermd door de aankoopbescherming van PayPal en een toegewijde klantenservice.
Met Paypal heeft u de mogelijkheid om creditcard betalingen te ontvangen.

Wat zijn de kosten van PayPal?
PayPal is betaalbaar voor grote en kleine bedrijven. Alleen wanneer u een betaling accepteert, worden kosten in rekening gebracht. Als u geen geld ontvangt, betaalt u niets. De kosten die u betaalt zijn een vast bedrag plus een percentage per transactie. Meer informatie over de tarieven die PayPal hanteert, vindt u op www.paypal.com.

Het bedrijf Contact